Home

Nieuws 1 reactie

Veerman: vergroening GLB is belachelijke maatregel

Goes – De verplichte vergroening op 7 procent van het landbouwareaal, zoals in de plannen voor het nieuwe Gemeenschappelijke landbouwbeleid (GLB) is een belachelijke maatregel.

Dat zegt oud-landbouwminister Cees Veerman tijdens een bijeenkomst van ZLTO in Goes. “Deze maatregel kan wel bij minder productieve landen. Maar voor Nederland is het dwaasheid om moedwillig 7 procent van het areaal braak te leggen. Je geeft het geen natuurfunctie, maar je laat het gewoon groen liggen. Dat is dwaasheid”, aldus Veerman.

De oud-minister verwacht dat het budget binnen Europa voor het Europese Landbouwbeleid op peil kan blijven. “Ik verwacht dat de boerenlobby dit wel voor elkaar krijgt, nu het Europese Parlement een sterke rol heeft gekregen in de besluitvorming over de toekomst van het GLB.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    de boeren mogen voor nul noppes de hele dag krom liggen en die arrogante linkse ambtenaren gaan van hun gesusidieerde baantje drie keer per jaar naar het buitenland op vakantie

Of registreer je om te kunnen reageren.