Home

Nieuws

Varkenshouders Taiwan protesteren tegen ractopamine-vlees

Taipei – Taiwanese varkenshouders gaan op 8 maart protesteren tegen een versoepeling van de invoer van Amerikaans rundvlees met ractopamine.

De groeibevorderaar ractopamine is verboden in Taiwan, China, de Europese Unie en meer dan honderd andere landen. In Amerika wordt het nog gebruikt. Taiwan denkt al langer na om de import van Amerikaans vlees dat ractopamine bevat weer toe te staan. Volgende week bezoekt de Amerikaanse onderminister voor internationale handel Francisco Sanchez een bezoek aan Taiwan om hierover te praten.
De varkenshouders in Taiwan zijn hier niet blij mee omdat een versoepeling van de importregels van Amerikaans rundvlees de binnenlandse markt voor varkensvlees in gevaar brengt. Ook zijn de varkenshouders bang dat varkensvlees met ractopamine mogelijk ook weer wordt toegestaan, waardoor de prijzen van varkensvlees dalen. Volgens de Taiwanese minister van Landbouw Chen Bao-ji is de Taiwanese varkensindustrie niet in gevaar als Amerikaanse rundvlees met ractopamine wordt ingevoerd. Hij gaf ook aan dat er nog geen besluit is genomen over de kwestie.
Volgende week gaan de Taiwanese varkenshouders protesteren bij het ministerie van landbouw om hun onvrede uit te spreken over het ractopamine-vlees. Er worden rond de 20.000 demonstranten verwacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.