Home

Nieuws

VS ziet aantal oneigenlijke handelsbarrières groeien

Washington – Landen werpen steeds meer oneigenlijke handelsbarrières op tegen Amerikaanse voedselexport. Dat heeft landbouwminister Tom Vilsack gezegd tijdens een bijeenkomst met congresleden over het landbouwbudget.

In de laatste 10 jaar is volgens Vilsack het aantal fytosanitaire barrières toegenomen van 650 naar 1.500.
Verreweg de meeste potentiële afnemers zijn lid van de wereldhandelsorganisatie WTO, dat gewapend met een pakket regels en straffen probeert grenzen zo open mogelijk te houden. ”De realiteit is dat als je de grootste producent en exporteur bent van landbouwproducten, landen heel veel manieren weten te vinden om zaken niettemin moeilijk voor je te maken.”
Vilsack noemde de Indiase weigering Amerikaans kippenvlees te accepteren ”gecompliceerd en frustrerend.” In Oost-Azië weren landen de laatste jaren ook regelmatig Amerikaans rundvlees helemaal of deels.

Of registreer je om te kunnen reageren.