Home

Nieuws 377 x bekeken

Tweede boete voor zelfde vergrijp geschrapt

Leeuwarden – Twee boetes voor dezelfde overtreding voor het zelfde bedrijf: dat is een beetje te veel van het goede, vindt officier van justitie Jack Blom in de zaak tegen een transportbedrijf uit het Friese Harkema.

De transporteur had runderen illegaal verzameld voor transport naar België en stond daarvoor maandag terecht in voor de economisch politierechter in Leeuwarden.

De zoon van de eigenaar werd met het transport aangehouden in Hoorn. Vervolgens kreeg zowel de zoon als de eigenaar een boete toegestuurd. De boete van de zoon werd betaald, ”maar het is mij niet duidelijk waarom ik voor dezelfde overtreding twee keer moet betalen”, aldus de transporteur.

Officier van justitie Blom was het eigenlijk met de transporteur eens en vond een creatieve oplossing: hij eiste een schuldigverklaring zonder oplegging van straf, omdat het gebruikelijk is dat in zulke situaties maar één boete wordt opgelegd. Rechter Marc Brinksma nam de eis over.

Of registreer je om te kunnen reageren.