Home

Nieuws 255 x bekeken

Tuinbouwexperts bekijken mogelijkheden in Japan

Tokio – Een team van Nederlandse tuinbouwexperts bekijkt in Japan de mogelijkheden voor de ontwikkeling van de glastuinbouw in de gebieden die vorig jaar werden getroffen door de aardbeving en de tsunami.

Door de tsunami overstroomde meer dan eenderde van de landbouwgrond. Duurzame tuinbouw kan niet alleen bijdragen aan de wederopbouw van het getroffen gebied, maar kan ook een model worden voor de modernisatie van de landbouw in Japan.
”Net als Japan zij we een dichtbevolkt land, dat altijd rekening moet houden met overstromingen, en toch zijn we de tweede voedselexporteur ter wereld. Daarom heeft Japan grote belangstelling voor onze kennis over agrofood en waterbeheer”, aldus minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI). De inzet van Nederlandse kennis in het getroffen gebied biedt kansen voor Nederlandse bedrijven. De missie is onderdeel van het topsectorenbeleid van het kabinet.
”Japan is, ondanks de matige economische groei, met 126 miljoen koopkrachtige consumenten een zeer interessante markt voor Nederlandse ondernemers. Omgekeerd is Japan een belangrijke investeerder in Nederland. Japanse bedrijven in ons land zetten elk jaar 12 miljard euro om en zijn goed voor 34.000 banen”, aldus het ministerie.

Of registreer je om te kunnen reageren.