Home

Nieuws 366 x bekeken

Tuinbouw wil personeel mondiger maken

Zoetermeer – Werkgevers en vakbonden willen personeel op tuinbouwbedrijven mondiger maken. Medewerkers moeten leren met werkgevers in gesprek te gaan over betekenisvol, competent en gezond werken. Nu zijn veel personeelsleden nauwelijks bezig met deze vragen, blijkt.

In de sociaal economische commissie van het Productschap Tuinbouw (PT) is donderdag besloten dat werkgevers en werknemers hiervoor geld vrijmaken.

Werkgevers en vakbonden willen dat werknemers meedenken over hun eigen arbeidstoekomst en die van het bedrijf. Dat moet het imago van de sector op langere termijn verbeteren. Een actieve werknemer die gehoord wordt door zijn werkgever is positiever over zijn baan, denken ook werkgevers.

Nederland vergrijst en naar verwachting komt de sector over een aantal jaren in een felle competitie in de vraag naar voldoende en goed geschoolde medewerkers. Jaarlijks is er vraag vanuit de sector voor minimaal 19.000 nieuwe mensen. Cruciaal is dat de sector bekend staat als een aantrekkelijke werkgever.

Of registreer je om te kunnen reageren.