Home

Nieuws 349 x bekeken 1 reactie

Topman Dekker vertrekt bij Nutreco

Amsterdam – Topman Wout Dekker legt eind van dit jaar zijn functie neer bij diervoerderproducent Nutreco. Dit gaat hij donderdag bekendmaken bij de presentatie van de jaarcijfers.

Dat meldt FD.nl. Dekker (55) is twaalf jaar directeur geweest bij Nutreco en werkt dertig jaar bij het bedrijf. De Noor Knut Nesse, nu nog operationeel directeur bij de visvoeractiviteiten van Nutreco, zal hem opvolgen. Nesse is sinds 1995 in dienst bij het bedrijf en sinds 2009 lid van de raad van bestuur.

Dekker heeft zijn beslissing genomen omdat het volgens hem tijd is voor verandering. Hij wil actief blijven als commissaris bij het bedrijf.

Vorig jaar mislukte de overname van voerproducent Provimi. De overname had een kroon op het werk van Dekker kunnen zijn. Dit Nederlandse diervoerderbedrijf ging echter voor 1,5 miljard euro naar het Amerikaanse bedrijf Cargill.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Lange termijnstrategie, duurzaamheid,milieubewustheid, fisfeed, premixen, en focus op Zuid-Oost Azie , eigenlijk op de BRIClanden, vormen een ijzersterke ondergrond , die Nutreco in staat zal stellen om haar positie als internationaal dominant diervoederingredientenbedrijf verder te vergroten.
    Nederland kan trots zijn op een dergelijke onderneming, die blijvend kan profiteren van Dekker als toekomstig commissaris.

Of registreer je om te kunnen reageren.