Home

Nieuws 1178 x bekeken 1 reactie

Telers VS verbouwen meer tarwe, mais en sojabonen

Washington – De Amerikaanse akkerbouwers telen dit jaar meer tarwe, mais en sojabonen. Het maisareaal wordt het grootste sinds 1944, verwacht het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).

De VS is de grootste exporteur van tarwe, mais en sojabonen ter wereld. USDA publiceerde gisteren de eerste areaalprognose van het nieuwe seizoen. Volgens Joseph Glauber, hoofd van de economische afdeling van USDA, zijn de prijzen voor mais en sojabonen historisch hoog geweest. ”En de telers verwachten een hogere tarweprijs. Daarom zaaien ze meer van deze gewassen.”
USDA verwacht dat het maisareaal in de VS groeit naar 37,6 miljoen hectare. Vorig jaar is 36,9 miljoen hectare geteeld. Dat is een groei van 1,9 procent. De Amerikaanse akkerbouwers telen dit jaar 23,2 miljoen hectare tarwe. Dat is 1,5 miljoen hectare meer dan vorig jaar. Dat is een groei van 6,9 procent.


Glauber verwacht dat het areaal zomertarwe gaat krimpen. ”Vorig voorjaar moesten de akkerbouwers veel zomertarwe zaaien omdat in de herfst van 2010 door de regen veel wintertarwe niet gezaaid kon worden.”
USDA schat het areaal sojabonen in de VS dit jaar op 30 miljoen hectare, een fractie meer dan vorig jaar. Het areaal soja valt hoger uit dan verwacht, meldt analistensite Agrimoney.


USDA gaat er vanuit dat de prijzen voor tarwe, mais en sojabonen dalen in het nieuwe graanseizoen 2012/2013, als deze gewassen worden vermarkt. De grotere arealen zorgen voor een ruimer aanbod.

Eén reactie

  • marc47

    Deze 3 teelten gaan tenkoste van ??? welke andere teelten??

Of registreer je om te kunnen reageren.