Home

Nieuws 1196 x bekeken

Schapen-dna kan snel en sterk veranderen

Het dna van schapen kan snel en sterk veranderen. Dat is een van de conclusies van een internationaal onderzoeksteam dat een diepgaande studie verrichtte naar de genetische geschiedenis van schapen.

In het onderzoek werden 50.000 stukjes genetisch materiaal van 3.000 schapen bekeken. Bepaalde delen van het dna bleken snel en sterk te zijn veranderd toen men selectief is gaan fokken op bepaalde eigenschappen zoals de kleur van de vacht, lichaamsgrootte, reproductie en vooral het gebrek aan hoorns. Volgens de studie heeft het fokken niet geleid tot het verminderen van de genetische variatie bij schapen. De variatie bij schapen is juist zeer goed in stand gebleven, aldus de onderzoekers.

Of registreer je om te kunnen reageren.