Home

Nieuws

Rutte houdt vertrouwen dat Hedwigepolder niet onder water hoeft

Den Haag – Minister-president Mark Rutte heeft er vertrouwen in dat de Hedwigepolder niet ontpolderd moet worden. Dat zegt hij in reactie op berichten dat de Europese Commissie een inbreukprocedure tegen Nederland aan het voorbereiden is over de Hedwigepolder.

Staatssecretaris Henk Bleker heeft deze week een gesprek met Eurocommissaris Janez Potocnik over het onderwerp.


Rutte ontkent dat hij of vice-premier Maxime Verhagen betrokken zijn met het geschil over de natuurcompensatie voor verdieping van de Westerschelde. ”Ik heb de indruk dat Bleker effectief kan zijn in Brussel. Ook bij moeilijke dossiers neemt de verantwoordelijke minister of staatssecretaris als eerste de verantwoordelijkheid. Hoewel wij als voormannen van het kabinet altijd bereid zijn om te ondersteunen, kan Bleker het op dit moment prima zelf af.”

Of registreer je om te kunnen reageren.