Home

Nieuws 279 x bekeken

Russen herhalen zware kritiek op Duitse voedselveiligheidsbewaking

Moskou/Berlijn – De Russische federale veterinaire veiligheidsinstantie Rosselkhoznadzor is nog steeds buitengewoon ontevreden met de Duitse voedselveiligheidsbewaking.

Dat maakt de dienst – niet voor de eerste keer zoals hij zelf zegt – duidelijk in een brief aan zijn Duitse zusterinstantie onder het ministerie van landbouw in Berlijn. Daarin spreekt Rosselkhoznadzor ”van voortdurende inbreuk die door Duitse exporteurs van dierlijke voedingsproducten wordt gemaakt op de door de Russen gestelde eisen.”
De situatie weerspiegelt tevens het gebrek aan afdoende controle in de EU als geheel, zo heet het verder. ”In 2011 is de bedoelde situatie alleen maar erger geworden, ondanks dat Rosselkhoznadzor in de loop van dat jaar 100 schriftelijke waarschuwingen heeft doen uitgaan. Het moet worden onderstreept dat de overtredingen van de regels, zoals die in sommige Duitse deelstaten zijn begaan door de autoriteiten, een grote regelmaat vertonen en indiceren dat er geen sprake is van een doelmatige veterinair bewakingssysteem in de Bondsrepubliek.”

Of registreer je om te kunnen reageren.