Home

Nieuws 324 x bekeken

Ruim 3 miljard verlies voor Crédit Agricole

Parijs – Het Franse bankconcern Crédit Agricole heeft een verlies geleden in het vierde kwartaal van 3,07 miljard euro, vooral door eenmalige afschrijvingen bij de investeringstak en verliezen op Grieks staatspapier.

Dat heeft de op twee na grootste beursgenoteerde bank in Frankrijk donderdag bekendgemaakt.
Het verlies was groter dan verwacht. Crédit Agricole moest 2,5 miljard euro afschrijven op bezittingen bij de divisie zakelijk bankieren en belangen in andere banken binnen de eurozone. De stroppenpot voor verliezen op Griekse staatsobligaties moest aangevuld worden met 220 miljoen euro.
Crédit Agricole zag de omzet dalen in het vierde kwartaal met 4 procent tot 4,66 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.