Home

Nieuws

Regeringspartijen sluiten afschaffing rode diesel niet uit

Den Haag - VVD en CDA wijzen niet op voorhand afschaffing van de rode diesel en het lagere energietarief voor de glastuinbouw af.

Op een deze week uitgelekte lijst met opties voor nieuwe bezuinigingen, opgesteld door ambtenaren van het kabinet, staan beide maatregelen expliciet genoemd. Regeringspartijen VVD en CDA zijn altijd groot voorstander geweest van de regelingen, maar willen de onderhandelingen binnen het kabinet niet bemoeilijken door nu al taboes te benoemen.

“Ik kan daar van alles over roepen, maar doe dat niet”, zegt VVD-Kamerlid Janneke Snijder. “Het is beter dat die discussies achter de schermen plaatshebben.” Ook Ger Koopmans (CDA) houdt zich op de vlakte: “Ik reageer op politieke besluiten, niet op ambtelijke lijstjes.” Niettemin sluiten beide Kamerleden desgevraagd niet uit dat hun fracties afschaffing van de regelingen zullen steunen.

Of registreer je om te kunnen reageren.