Home

Nieuws

Bayer CropScience boekt hogere winst en omzet

Monheim – Bayer CropScience heeft in 2011 een winst voor aftrek van rente, belastingen en afschrijvingen geboekt van 1,6 miljard euro, 27,9 procent meer dan een jaar eerder.

De landbouwdivisie van Bayer zag de omzet toenemen met 6,2 procent tot 7,2 miljard euro. De verkopen stegen met dubbele cijfers in Noord- en Zuid-Amerika, maar ook in Europa is meer verkocht.
Vorige week meldde concurrent BASF dat de omzet van haar Agricultural Solutions-divisie in 2011 is gestegen met 3 procent. De bedrijven zijn niet één op één vergelijkbaar omdat BASF wel veredelt maar geen zaaigoed verkoopt. De producten die BASF ontwikkeld worden goeddeels afgezet door Monsanto. De CropScience-divisie presteert beter dan het concern als geheel, dat de omzet met 4,1 en de winst met 7,2 procent zag stijgen.
In het vierde kwartaal lagen de groeipercentages van Bayer duidelijk lager. De winst van de landbouwdivisie steeg in het vierde kwartaal met 1,1 procent tot 273 miljoen euro, terwijl de omzet 1,4 procent is toegenomen tot 1,7 miljard euro. Het bedrijf denkt dat deze daling deels toe te schrijven is aan gedaalde prijzen voor agrarische producten.
Het Duitse concern zag de verkopen van gewasbeschermingsmiddelen mede door de introductie van succesvolle nieuwe producten waaronder de Xpro-fungiciden toenemen met 8,9 procent. De verkoop van fungiciden steeg 12 procent, terwijl de verkoop van herbiciden toenam bij 9 procent. De pesticiden-omzet bleef gelijk ondanks het afbouwen van marketing voor de met name oude productenlijn.
De BioScience-divisie, die zowel zaaigoed veredelt als planteigenschappen vindt en vermarkt, zag de omzet toenemen met 19 procent. De meeste groei werd gerealiseerd met de gewassen koolzaad, katoen, rijst en groenten. Het bedrijf zet extra in op de divisie en verdubbelt de uitgaven in onderzoek en ontwikkeling tot 2015 tot 400 miljoen euro.
De landbouwdivisie als geheel is nu goed voor bijna 25 procent van het totale onderzoeksbudget van Bayer. Het meeste geld (66,4 procent) gaat nog steeds naar de ontwikkeling van medicijnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.