Home

Nieuws

PvdD wil vergaande afspraken over landbouw op VN-klimaattop

Den Haag - De Partij voor de Dieren vindt dat er op de VN-klimaatconferentie in Rio de Janeiro in juni vergaande afspraken moeten worden gemaakt over de landbouw.

"Die sector zorgt voor de meeste vervuiling, maar is tot nu toe onderbelicht in duurzaamheidsvraagstukken. Juist daarvoor moeten afspraken komen: regionalisering van de voedselproductie, afremmen van de vleesconsumptie en kleinschalige, ecologische landbouw in plaats van massaplantages waarop gewassen overdadig met pesticiden worden bespoten", aldus de PvdD.
Voor de klimaatconferentie hebben nog weinig regeringsleiders zich aangemeld. PvdD vreest dat de milieuministers die voor hen in de plaats gaan onvoldoende bevoegdheden hebben om echt ambitieuze maatregelen te nemen. PvdD vindt dat premier Mark Rutte Nederland moet vertegenwoordigen op de Rio+20 conferentie over duurzame ontwikkeling. Twintig jaar geleden vond hier de eerste grote VN-conferentie over duurzaamheid plaats. “Er is ambitie nodig, want veel van de in 1992 besproken problemen zijn daarna alleen nog maar verergerd”, constateert de PvdD.

Of registreer je om te kunnen reageren.