Home

Nieuws 273 x bekeken

Provincies rekenen op Rijk voor financiering PAS

Maastricht – De provincies zijn niet van plan op te draaien voor de kosten van de zogenoemde hydrologische maatregelen in het kader van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS).

Dat zegt de Limburgse gedeputeerde Noël Lebens (CDA) in een interview met Boerderij Vandaag. De afgelopen weken onderhandelden Rijk en provincies over de decentralisatie van het natuurbeleid. Lebens was daarbij delegatieleider van de provinciekoepel IPO. Over de kosten van maatregelen ten behoeve van de waterkwaliteit, nu geschat op zo’n 33 miljoen euro, zijn nog geen afspraken gemaakt.
Lebens zegt blij te zijn dat er nu eindelijk een akkoord met het Rijk ligt, maar is niet enthousiast over de inhoud. Toch concludeert hij dat de provincies in de laatste onderhandelingsronde aan het langste eind hebben getrokken. Zo hebben zij weten te voorkomen dat Bleker een nieuwe rekening van 700 miljoen euro zou opstellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.