Home

Nieuws 6 reacties

Proef met unieke safari Oostvaardersplassen

Lelystad - Out of Africa, into the polder is de naam van een proef van Staatsbosbeheer waarmee particulieren en bedrijven de woeste schoonheid van de Oostvaardersplassen beter kunnen leren kennen.

Het gebied werd tot nu toe maar zeer beperkt opengesteld. Er hangt wel een prijskaartje aan de exclusieve activiteiten: volgens de brochure kost een tocht van maximaal 4 uur met maximaal 20 personen 900 euro.

"Door de bezuinigingen zoeken wij natuurlijk ook naar alternatieve manieren om geld te verdienen. En mensen willen niet alleen maar een keertje met de boswachter op stap", zo verklaart een woordvoerster van Staatsbosbeheer zaterdag. De proefperiode van een jaar begint in april, zo zegt Staatsbosbeheer die de tochten organiseert in samenwerking met ARK Natuurontwikkeling.

De safari's kunnen op maat worden ingericht en georganiseerd. Zo kan er een fotosafari worden gehouden met workshops maar ook kan er voor 300 euro twee uur lang een bruidsreportage worden gemaakt. De nacht kan ook in het gebied worden doorgebracht bijvoorbeeld in een schuilhut of tipi. De deelnemers moeten zich wel aan een aantal spelregels houden.

Laatste reacties

 • BMans256

  U mag dan natuurlijk wel een Heckrund schieten en uitbenen ter plaatse. Als u binnen 4 uur maar vertrokken bent :)

 • BMans256

  Als je die bus volpropt met 20 mensen is het ongeveer een tientje p.uur.

 • aarthamstra1

  Vind wel dat de dieren net als in afrika een halsband om moeten.

 • info104

  Er zijnnu enkele opservatie posten om de dieren te zien, heel leuk , maar als je ziet hoe ze erbij lopen en wat ze te vreten hebben , er is een ernstige overbezetting, nog erger als een batterijstal met kippen deze krijgen genoeg te vreten, maar in de oostvaardersplassen is gras van 3cm hoog te zien en bomen en struiken die tot rijkhoogte zijn afgevreten ,je ziet dieren ver buiten de roedel scharrelen en aan het zoeken zijn waar ze rustig dood kunnen gaan want ze zijn zo slecht bevleest en zwak en lopen te wankelen wat je in een echte safari niet ziet, en ook nog in een onnatuurlijke door de mens afgrasterd gebied. Zouden ze de dieren nu met dat geld voor het eerst gaan voeren. Al die jaren dat het bestaat is er al opspraak over geweest, nu staatsbosbeheer minder geld van de overheid krijgt gaan ze de burger hun dierenmishandeling ook nog laten betalen .
  De boer die zijn dieren op tijd te vreten en een goede huisvesting in verwarmde stallen geeft vraagt toch ook geen intree geld voor bezichtiging, en hoe durven ze een zo hoog bedrag te vragen voor zulk een slecht beheer, jammer dat ook hier weer veel publiek in stinkt.

 • Flyinghollander

  Dacht dat er belastinggeld was gebruikt en dan is het niet open voor de burger?
  Hoe durven ze dat met droge ogen te vertellen.
  Gaat goed in NEderland.

 • Peter1125

  laffe honden zijn het! in april beginnen, dan zijn de dieren inderdaad misschien net weer een beetje toonbaar zodat het grote publiek geen kermende dieren meer tegenkomt, dieren die doodgaan, en zo kan die grote onzin daar nog weer rekenen op meer draagvlak van mensen die een kat op drie hoog hebben zitten... ik blijf er bij, als ze ook maar iets met de natuur op hebben dan ruimen ze eerst eens de helft op een pijnloze methode op, en als ze helemaal wat nuttigs willen met het gebied dan zoeken ze er een andere bestemming voor.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.