Home

Nieuws 199 x bekeken

Productie voedingsindustrie 5 procent hoger in december

Voorburg - De productie van de voedings- en genotmiddelenindustrie was in december 5 procent hoger dan een jaar eerder.

Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De voedingsmiddelenindustrie deed het daarmee iets minder goed dan de industrie als geheel. Die heeft in december 6 procent meer omzet behaald dan een jaar eerder.

De productie van de voedings- en genotmiddelenindustrie lag over het hele vierde kwartaal van 2011 4,1 procent hoger dan dezelfde periode vorig jaar, en was over heel 2011 met 1,5 procent gestegen. De omzet van de voedings- en genotmiddelenindustrie lag in december 1,6 procent hoger dan het jaar ervoor; en over het vierde kwartaal van 2011 lag die 4,6 procent hoger dan in diezelfde periode in 2010. De omzet over 2011 in totaal lag ruim 9 procent hoger dan over 2010.

De samenstelling van de werk- en feestdagen was volgens het CBS minder gunstig dan in december 2010. Het negatieve effect hiervan op de omzetontwikkeling voor de industrie als geheel wordt geraamd op ongeveer 4 procent. De producten van de industrie waren 6 procent duurder dan een jaar eerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.