Home

Nieuws 333 x bekeken

Poetin belooft opnieuw miljarden voor landbouw

Ufa – De Russische federale investeert in 2012 170 miljard roebel (4,3 miljard euro) in de ontwikkeling van de Russische landbouw.

Dat heeft premier Vladimir Poetin bekendgemaakt tijdens het Russische Agrarische Forum in Ufa, de hoofdstad van deelrepubliek Basjkortostan. Eerder beloofde Poetin boeren een forse korting op de brandstofprijs.
Poetin verklaarde tevens dat de door de staat gesteunde banken Rosselkhozbank en Sberbank 150 miljard roebel (3,8 miljard euro) tegen goede voorwaarden zullen uitlenen. Volgens Poetin blijft de staat erop toezien dat met name kleine en middelgrote agrarische bedrijven leningen tegen redelijke tarieven kunnen krijgen.
Tijdens de bijeenkomst, bijgewoond door 700 boeren, wetenschappers, zakenmensen en politici, is ook bekendgemaakt dat de agrarische productie in Rusland in 2011 met 22 procent is gegroeid. Poetin is presidentskandidaat. De verkiezingen vinden plaats op 4 maart.

Of registreer je om te kunnen reageren.