Home

Nieuws 562 x bekeken 2 reacties

Pluimveehouder ook bij Hoge Raad veroordeeld

Den Haag - Een pluimveehouder uit Barneveld heeft na twintig jaar duidelijkheid over de omvang van het pluimveerecht dat hij mag benutten.

De Hoge Raad heeft uitgesproken dat hij niet meer dan ongeveer 16.000 leghennen mag houden. De veehouder ging er zelf vanuit dat hij zeker 43.000 leghennen mocht houden, op basis van een hinderwetvergunning uit 1985.

De pluimveehouder kwam voor de rechter omdat in 2004 en 2005 werd geconstateerd dat hij de meststoffenwet had overtreden. Hij werd daar uiteindelijk door het gerechtshof in Arnhem in hoger beroep voor veroordeeld. De straf: 39.000 euro boete, waarvan 20.000 euro voorwaardelijk.
De Hoge Raad heeft de straf enigszins verlaagd, vanwege de lange duur van de procedure.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Dit is een interessante zaak. Ik vraag mij af hoe het mogelijk is, dat de onderhavige ondernemer kon denken, dat een hinderwetvergunning (uit 1985!) een aantal van 43.000 kippen zou toestaan. De hinderwet bestaat reeds jaren niet meer en -voor zover mij bekend- werd in zulk een vergunning wellicht een bepaalde hoevelheid mest toegestaan maar niet een hoeveelheid kippen.

  • no-profile-image

    Wat is hier interessant aan? De jongste vergunning is leidend, in dit geval nog steeds de vergunning uit 1985. Niks mis mee. Aantallen worden wel degelijk genoemd in de vergunning.

Of registreer je om te kunnen reageren.