Home

Nieuws

Partij voor de Dieren koopt koe Sjoerdje vrij

Den Haag – Sjoerdje, de koe in Friesland die ontsnapte op weg naar het slachthuis, hoeft niet alsnog naar de slachter.

Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid voor de partij voor de Dieren, maakte woensdag bekend dat haar partij Sjoerdje, vernoemd naar de eerste vrouw die in 1940 de Elfstedentocht uitreed, heeft vrijgekocht.

Ouwehand spreekt van een ”levensloopregeling” die de Partij voor de Dieren (PvdD) heeft geregeld voor de koe die in Tzum op de vlucht sloeg voor de slachters, door het ijs zakte en van haar belevenissen mocht bijkomen in het koeienrusthuis in Zandhuizen. Na een weekje rust was voor Sjoerdje alsnog de gang naar het slachthuis gepland, maar ze kan nu toch in het rusthuis blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.