Home

Nieuws 309 x bekeken

Overleg Schmallenberg-virus met Rusland later

Den Haag - Het bezoek van de Russische delegatie aan Nederland, Duitsland en de Europese Commissie in verband met het Schmallenberg-virus is uitgesteld naar eind februari. Dat meldt het ministerie van landbouw.

De delegatie zou meer informatie inwinnen over het virus, maar om de vragen te kunnen beantwoorden is volgens het ministerie meer onderzoek nodig. Het bezoek staat nu gepland voor eind februari.

Door het uitstel blijven de grenzen van Rusland voor Nederlands rundvee en schapen en geiten, net als fokmateriaal voorlopig gesloten. Vorige week sprak staatssecretaris Henk Bleker van landbouw de verwachting uit dat de importstop enkele weken zou duren. Het overleg tussen Rusland en Nederland kan hier verandering in brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.