Home

Nieuws

Ondanks hevige vorst, toch zachte winter

Rijswijk - Ondanks een hevige, korte vorstperiode spreekt Weeronline.nl toch van een zachte winter.

Vooral december en januari waren zachte maanden, meldde het weerbureau zondag. De meteorologische winter eindigt op 1 maart.

De gemiddelde wintertemperatuur bedraagt naar verwachting 4,1 graden Celsius, terwijl dat normaal gesproken gemiddeld 3,4 graden is. ,,December behaalde een vijfde plaats in de ranglijst met zachte decembermaanden. En we beleefden de warmste nieuwjaarsdag sinds de start van de metingen’’, aldus het weerbureau.

Uiteindelijk eindigt ook februari in dezelfde stijl als december en januari, is de verwachting van Weeronline.nl: zacht en wisselvallig. ,,De winter gaat echter tegelijkertijd zonnig en nat de boeken in. Met circa 269 millimeter regen, tegen 208 normaal, eindigt de winter waarschijnlijk op een vijfde plaats in de ranglijst met natste winters.

Of registreer je om te kunnen reageren.