Home

Nieuws 428 x bekeken

Nutreco verwacht niet verder te groeien in Europa

Amsterdam – Diervoerderproducent Nutreco heeft het afgelopen jaar 10 procent meer winst gemaakt in vergelijking met 2010.

In november sprak het bedrijf al een winstverwachting uit van 230 miljoen euro. De omzet steeg met meer dan 13 procent naar 4,72 miljard. Wout Dekker lichtte de cijfers tijdens de presentatie van de jaarcijfers donderdag toe. “Het eerste kwartaal in 2011 was matig, het tweede al beter en het derde en vierde kwartaal uitstekend.” De premix en voederdivisie boekte een winst van 5 procent en de winst van de voerafdeling voor herkauwers steeg naar 12 procent.

Nutreco boekte vooral winst op groeimarkten als China, Latijns-Amerika, Rusland en Zuidoost-Azië. Ook voor de komende jaren verwacht het bedrijf op deze markten groei te realiseren. In Rusland wordt een nieuwe fabriek gebouwd, in Chili is een derde fabriek in bedrijf genomen en ook in Australië staat een nieuwe productielocatie.

De diervoerderspecialist verwacht dit jaar overnames te kunnen doen in landen waar zij actief is buiten Europa. De komende jaren verwacht het bedrijf te groeien door deels organische groei van de huidige afdelingen en deels door acquisitie in landen buiten Europa.

Tijdens de donderdag gepresenteerde jaarcijfers, liet topman Wout Dekker weten dat de verkoop van Hendrix aan Forfarmers voorspoedig verloopt. De verkoop wordt afgerond zodra de NMA goedkeuring geeft. Dekker zei verder dat met Forfarmers onderzoek naar premix te willen doen. Dekker: “We zijn trots op onze Nederlandse wortels en blijven inzetten op onderzoek in Nederland.”

Of registreer je om te kunnen reageren.