Home

Nieuws 255 x bekeken

Noordelijke onvrede over ganzenakkoord blijft

Deventer – Bestuurders van LTO Noord blijven ongelukkig met de afspraken over de aanpak van ganzenschade. LTO Nederland heeft in overleg met landgoedeigenaren, terreinbeheerders en Vogelbescherming afspraken gemaakt over de beheersing van het aantal ganzen.

Noordelijke bestuurders en LTO Nederland hebben elkaar bijgepraat over hun standpunten. Overijssels portefeuillehouder Wim Brus van LTO Noord Overijssel zegt dat de afspraken er geen rekening mee houden dat de winterganzen de grootste schade veroorzaken – jaarlijks om en nabij de 5 miljoen euro. Winterganzen blijven ongemoeid.

Brus en andere bestuurders hebben in gesprek met landelijk portefeuillehouder Peter de
Koeijer van LTO Nederland hun ongenoegen geuit. Brus zegt dat De Koeijer samen met vertegenwoordigers van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer maar aan de LTO-leden moeten uitleggen, waarom dit beleid moet worden uitgevoerd. ”De boeren staan met lege handen. We mogen de ganzen niet schieten, en de provincies krijgen minder geld voor vergoedingen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.