Home

Nieuws

Noble Group ziet volumes groeien, marges krimpen

Hongkong – Noble Group heeft in 2011 44,2 miljoen ton agrarische producten verhandeld, tegen 31,1 miljoen ton een jaar eerder.

De agrarische omzet van het handelshuis uit Hongkong steeg met ruim 50 procent tot 18,3 miljard dollar (13,6 miljard euro). De operationele winst daalde 37 procent tot 476,5 miljard dollar (354,5 miljoen euro).
Noble Group meldt in navolging van Glencore en Archer Daniels Midland dunne marges op de verwerking van oliezaden en graan, maar wel goede prestaties voor de divisie die suiker verwerkt. Het bedrijf verloor in het afgelopen jaar 33 procent aan waarde op de beurs, terwijl bedrijven gemiddeld op de index maar 1,4 procent inleverden.
Noble Group is van plan de landbouwdivisie apart op de beurs in Singapore te laten noteren. Deze beursgang kan het bedrijf volgens analisten 700 miljoen dollar opleveren. Vanwege de slechte resultaten in 2011 is topman Ricardo Leitman opgestapt. Vanaf 16 april volgt Yusuf Alireza, voorheen actief voor zakenbank Goldman Sachs, hem op.

Of registreer je om te kunnen reageren.