Home

Nieuws 358 x bekeken

Nieuwe directeur wil ZLTO-geluid laten horen

’s Hertogenbosch – De Zuidelijke Land- en Tuinbouw (ZLTO) moet zijn diepgewortelde positie in de maatschappij meer voor het voetlicht brengen, zonder zich op de borst te kloppen. Dat stelt Elies Lemkes-Straver, de nieuwe algemeen directeur van ZLTO.

Lemkes (54) is sinds 1 februari aan het werk bij de ZLTO. Ze is de opvolger van Gerard van Oosten, die ruim een jaar geleden zijn vertrek aankondigde.


Straver zegt dat agrarisch ondernemers binnen de ZLTO keihard werken aan oplossingen op verschillende terreinen, terwijl dat ”absoluut niet uit de verf komt bij de burger.”


Lemkes: ”Ik zeg: jongens kom op, durf dat naar voren te brengen, als je echt iets te zeggen hebt wat hout snijdt. Ook al zijn we geen borstkloppers.”


Lemkes ziet als haar belangrijkste rol verbindingen te leggen binnen en buiten de organisatie, binnen en buiten de sectoren, in binnen- en buitenland bij grote en kleine bedrijven. ”Je moet denken vanuit de markt en vragen van leden en gericht zijn op het resultaat. Het begint met onderling vertrouwen en de visie dat je met elkaar meer bereikt en dat er voor iedereen genoeg is om te delen. We moeten over onze eigen schaduw kunnen heen stappen en ons niet laten belemmeren door grenzen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.