Home

Nieuws

Nestlé ziet winst toenemen

Vevey – Nestlé heeft in 2012 een winst uit voortgezette activiteiten geboekt van 9,49 miljard Zwitserse francs (7,86 miljard euro), 7,5 procent meer dan vorig jaar. Voor het lopende jaar verwacht Nestlé dat de schuldproblemen in de Eurozone de groei vertraagd tot 5 tot 6 procent.

De divisie die melkproducten en ijs maakt, zag de omzet uit voortgezette activiteiten groeien met 8,4 procent tot 16,4 miljard Zwitserse francs (13,6 miljard euro). De divisie die dranken (ook in poedervorm) maakt, zag de omzet groeien met 13 procent tot 18 miljard Zwitserse francs.
Geografisch groeiden de verkopen het traagst in Europa (4 procent) en het hardst in Azië, Oceanië en Afrika (11,9 procent). In Noord- en Zuid-Amerika, goed voor ruim eenderde van de omzet, steeg de omzet 6,2 procent. De ’Amerikaanse’ omzet van Nestlé ligt nu bijna dubbel zo hoog als de Europese.
De Belgische bestuursvoorzitter Paul Bulcke noemt de 2011 een uitdagend jaar en voegt daaraan toe dat 2012 naar verwachting geenszins makkelijker zal zijn. Toch was Nestlé in staat in de belaagde economieën van Italië, Portugal, Griekenland en Spanje 3,7 procent groei te realiseren.
De groei in Europa wordt volgens Bulcke vooral gedragen door de ontwikkelingen van koffiemerken als Nescafé Dolce Gusto en Barista en het chocolademerk Kitkat. Nestlé zegt wel veel te verwachten van partnerschappen met de Chinese voedingsbedrijven Yinlu en Hsu Fu Chi.

Of registreer je om te kunnen reageren.