Home

Nieuws

Nedap ziet winst en omzet groeien

Groenlo – Nedap, leverancier van diverse elektronische systemen voor de landbouw, heeft over 2011 een 25 procent grotere winst geboekt dan in 2010. De winst na belasting steeg van 8,8 miljoen euro in 2010 naar 11,0 miljoen euro in 2011.

De omzet over 2011 kwam uit op 152,3 miljoen euro tegen 133,6 miljoen euro een jaar eerder. Dat is een groei van 14 procent.

In de agritak van het bedrijf is flinke omzetgroei geboekt. Nedap heeft veel gedaan aan productontwikkeling en aan zijn zichtbaarheid in de markt. Wel meldt Nedap dat de investeringsbereidheid per veehouderijsector en per regio sterk verschilt. De stijgende melkprijzen maken dat in de melkveehouderij een goede investeringsbereidheid bestaat, ondanks de gestegen voerkosten. In de varkenshouderij heeft Nedap in China goed gepresteerd. Ook in West-Europa signaleert de apparatenfabrikant een groeiende vraag naar voerstationsystemen in verband met de omschakeling naar groepshuisvesting.

Nedap is verder actief in voertuigidentificatie, elektronische besturingen, gezondheidszorg, retail, veiligheidsmanagement en bibliotheekoplossingen. In vrijwel alle sectoren werden goede resultaten geboekt. Alleen bij de bibliotheekoplossingen bleven de resultaten achter.

Of registreer je om te kunnen reageren.