Home

Nieuws 322 x bekeken

Moeilijk jaar voor CSM

Diemen - Producent van melkzuur en leverancier van bakkerij-ingrediënten CSM heeft een moeilijk jaar achter de rug met sterk stijgende grondstofkosten en verhevigde concurrentie.

Ook voor 2012 ziet het bedrijf vooralsnog geen scherpe ommekeer. CSM is bezig met het uitvoeren van een reorganisatie en een herpositionering die de onderneming op den duur weer winstgevend moeten maken.

Over heel 2011 steeg de omzet van CSM met ruim 4 procent tot 1,3112 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat exclusief eenmalige kosten kwam uit op 40,3 miljoen euro tegen 56 miljoen euro in 2010. CSM moest 249 miljoen euro afschrijven op de tak Bakery Supplies Europe, waardoor het resultaat onder de streep uitkwam op een verlies van 174,3 miljoen euro. De resultaten liggen onder de verwachting van analisten.

Of registreer je om te kunnen reageren.