Home

Nieuws 823 x bekeken

Minder meren in 'provincie van de 1.000 meren'

Wuhan - De Chinese provincie Hubei, die bekendstaat als provincie van de 1.000 meren, telt steeds minder meren.

Het aantal grote wateren is in de afgelopen vijftig jaar met bijna 60 procent afgenomen. Dat meldde de gouverneur van het gebied, aldus staatspersbureau Xinhua.

Er waren rond 1950 nog ruim 1330 meren met elk een oppervlakte van meer dan 6,7 hectare in Hubei, dat in het midden van China ligt. Door de bouw van steden en industrie en door het ontginnen van land is dat aantal echter flink gedaald.

Gouverneur Wang Guosheng is dan ook aan de slag gegaan met beschermingsmaatregelen. Hij hoopt een wet op te stellen die de meren moet beschermen. In de tussentijd heeft hij de lokale overheden gevraagd erop toe te zien dat de meren niet verder krimpen en vervuilen.

Of registreer je om te kunnen reageren.