Home

Nieuws

Miljoen voor onderzoek verschillen dierenwelzijn tussen lidstaten

Brussel – De Europese Commissie trekt het komende jaar 1 miljoen euro uit voor onderzoek naar dierenwelzijn.

Dat heeft Eurocommissaris John Dalli van gezondheid en consumentenbeleid toegezegd. Het geld wordt vooral besteed aan een referentienetwerk waarin de verschillende welzijnseisen van lidstaten met elkaar worden vergeleken en beter op elkaar worden afgestemd om concurrentievervalsing te voorkomen.
Er zijn momenteel wel Europese regels voor dierenwelzijn, maar die worden door de lidstaten verschillend geïnterpreteerd en op verschillende niveaus nageleefd. Dalli erkent dat het verbeteren van dierenwelzijn een lastige opgave is, zeker omdat de burger een andere mening heeft dan hoe zij als consument handelt. ”Goede informatie op de verpakkingen van producten is daarom essentieel om consumenten te helpen bij het maken van een goede afweging bij de productkeuze”, aldus Dalli.
De Eurocommissaris voorziet dat de EU de weg moet wijzen bij het verbeteren van het dierenwelzijn, maar dat iedereen moet meewerken om het te realiseren. Dalli benadrukt dat privaat-publiek partnerschap cruciaal is voor verbetering van het dierenwelzijn in Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.