Home

Nieuws

Meer Schmallenberg op Britse en Franse bedrijven

Norwich – Het aantal meldingen van Schmallenberg in Groot-Brittannë en Frankrijk loopt verder op.

Frankrijk meldt 16 nieuwe gevallen waarmee het totaal aantal besmette bedrijven op 29 is gekomen. In Groot-Brittannië is het virus nu bij elkaar op elf schapenhouderijen vastgesteld.

Dat melden de betrokken overheidsdiensten voor dierengezondheid op basis van onderzoeken van verdachte gevallen. In Frankrijk gaat het vrijwel steeds om departementen in het noorden van het land, langs de grens met België. Wat de Britten betreft doen alle ontdekkingen zich voor in gebieden langs de oost- en zuidoostkust van Engeland waar de besmetting naar alle waarschijnlijkheid is veroorzaakt door van het Europese vasteland overgekomen knutten.

Of registreer je om te kunnen reageren.