Home

Nieuws

Marker Wadden krijgt 15 miljoen euro

’s-Graveland – Natuurmonumenten wil een deel van het Markermeer de komende jaren veranderen in een moeras met eilandjes en wadden. Om dit te realiseren heeft de natuurorganisatie 15 miljoen euro gekregen van de Nationale Postcode Loterij.

Met het project Marker Wadden wordt het Markermeer nieuw leven ingeblazen. Met een oppervlakte van 10.000 hectare gaat het om het grootste natuurontwikkelingsproject in Nederland.

Natuurmonumenten gaat de natuur aan weerszijden van de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen aanpakken. Nu is daar alleen water, maar over een aantal jaren zijn er ook zandplaten, wilgenbossen en moeras. Het nieuwe natuurgebied moet zo groot worden als de Brabantse Biesbosch.

Met de bijdrage van 15 miljoen euro kan dit nu gerealiseerd worden. De plannen voor de aanpak van het Markermeer lagen er al langer, maar de financiering was een probleem. De inrichting van de eerste 1.000 hectare van de Marker Wadden zal naar verwachting in 2018 gereed zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.