Home

Nieuws 800 x bekeken

Mari Smits hoogleraar WUR darmgezondheid bij dieren

Wageningen – Dr. Mari Smits is benoemd tot buitengewoon hoogleraar Darmgezondheid bij dieren aan Wageningen Universiteit. Het gaat om een nieuwe leerstoel, ondergebracht bij het departement Dierwetenschappen van de universiteit en gefinancierd door het Centraal Veterinair Instituut van Wageningen UR.

Met de leerstoel Darmgezondheid bij dieren ’Intestinal Health of Animals’ wil het departement Dierwetenschappen haar internationale positie op het terrein van darmgezondheid uitbouwen. Een gezond maagdarmkanaal bij dieren is een belangrijke voorwaarde voor een goede spijsvertering en het voorkomen van darminfecties. Dit is van belang voor het terugdringen van het antibioticumgebruik in de dierhouderij en het verminderen van schadelijke milieueffecten.
Marinus Adrianus Smits, geboren in Waspik in 1951 studeerde biologie in Nijmegen en promoveerde daar in 1982 op een onderwerp in de moleculaire biologie. Sinds 2000 is hij als onderzoeks- en projectleider betrokken bij Livestock Research en het Centraal Veterinair Instituut in Lelystad, beide onderdeel van Wageningen UR.

Of registreer je om te kunnen reageren.