Home

Nieuws 469 x bekeken

Landbouwwoordvoerder Jacobi ook kandidaat partijleider PvdA

Den Haag – PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi heeft zich als vijfde Tweede Kamerlid kandidaat gesteld voor het partijleiderschap van de PvdA. Jacobi is woordvoerder landbouw en natuur van de partij.

Ze is fel tegenstander van het beleid van staatssecretaris Henk Bleker. Zo kwam ze recent met een alternatieve natuurwet, samen met Groenlinks en D66. Net voor het krokusreces diende de Friezin samen met Groenlinks-Kamerlid Rik Grashoff een motie van afkeuring in tegen Bleker, in verband met de decentralisatie van het natuurbeleid.
Jacobi gaat met haar kandidaatstelling de strijd aan met Nebahat Albayrak, Martijn van Dam, Ronald Plasterk en Diederik Samsom. De functie van fractievoorzitter kwam beschikbaar na het vertrek van Job Cohen uit de Kamer. Hij kondige vorige week aan op te stappen. Dinsdag neemt hij officieel afscheid in de Tweede Kamer.

Of registreer je om te kunnen reageren.