Home

Nieuws

Landbouw keert minst aan bijzondere beloningen uit

Den Haag – De landbouwsector geeft samen met de horeca het minst uit aan bijzondere beloningen aan medewerkers. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS.

In de landbouwsector is de hoogte van het vakantiegeld in 2010 gemiddeld 1.572 euro per jaar. De horeca keert minder vakantiegeld uit namelijk 1.389 euro per jaar. De overige bedrijfstakken geven meer uit aan bijzondere beloningen. Het meeste vakantiegeld werd in 2010 uitgekeerd in de delfstoffenwinning. De hoogte van het vakantiegeld in deze bedrijfstak is 3.689 euro.
De landbouw betaalt eveneens relatief weinig aan overeengekomen toeslagen en incidentele toeslagen. Dit geldt ook voor grote bedrijfstakken als de bouw, industrie, transport en horeca. Onderwijs en openbaar bestuur hebben een eindejaarsuitkering, maar bescheiden incidentele toeslagen.
Landbouw en horeca hadden in 2010 de laagste bijzondere beloningen. De grote verschillen tussen de bedrijfstakken ontstaan echter niet door het vakantiegeld, aldus het CBS. Dit is doorgaans een vast percentage van het loon. De overeengekomen en incidentele toeslagen maken het verschil.

Of registreer je om te kunnen reageren.