Home

Nieuws

Koopmans imiteert Thieme in Vrij Nederland

Den Haag - Als staartje van het carnavalsweekend verschijnen sommige Kamerleden deze week alsnog verkleed ten tonele. Weekblad Vrij Nederland komt deze week met een speciale satire-editie, waarin Kamerleden hun collega’s imiteren.

Landbouwwoordvoerder van het CDA, Ger Koopmans, zal in het blad te zien zijn als zijn grootste rivale: Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren. Vrij Nederland schrijft in een aankondiging van de speciale editie dat ze bij sommige fracties moeite had om deelnemers te vinden. Bij de VVD en PvdA waren geen Kamerleden bereid om deel te nemen. ”Maar bij andere Kamerleden was het wél raak. Ger Koopmans, natuur- en milieuwoordvoerder van het CDA, belde na vijf minuten terug met de boodschap: ’Ik wil Marianne Thieme doen!’”, schrijft Vrij Nederland. De Kamerleden zijn door het grime-team van tv-serie Koefnoen veranderd in hun politieke tegenstanders.
Ook Boris van der Ham (D66) doet mee. Hij verschijnt als Piet- Hein Donner. Tofik Dibi (Groenlinks) kiest voor blond: hij verandert in Geert Wilders. PVV-er Hero Brinkman treedt op als Job Cohen.

Of registreer je om te kunnen reageren.