Home

Nieuws

Keten zet in op zoutverlaging voedsel

Wageningen – Food & Nutrition Delta heeft samen met TNO en Wageningen UR een clusterproject geïntroduceerd om zout en andere ongezonde componenten verder terug te dringen in voeding. Dat maakte Food & Nutrition Delta vandaag bekend.

Inmiddels hebben acht bedrijven zich als deelnemer aangemeld. In het clusterproject werken de kennisinstellingen nauw samen met de bedrijven. De bedrijven krijgen daarbij toegang tot de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen, krijgen individueel advies over hun bedrijfsvoering en ontwikkelen samen met de kennisinstellingen nieuwe oplossingen die rechtstreeks toe te passen zijn in hun eigen productieproces. Het project heeft een looptijd van drie jaar.
De acht deelnemende bedrijven variëren van ingrediëntenleveranciers tot eindleveranciers en retailers. Directeur Kees de Gooijer: ”We hebben daarmee een mooie mix te pakken waarmee we onderwerpen in elke schakel van de keten te lijf kunnen gaan. Daar kunnen ook weer bedrijven van profiteren die nu nog willen aanhaken. Ook zitten er verschillende branches binnen het project bij elkaar aan tafel.”
Gisteren maakte het RIVM bekend dat meer dan 85 procent van de Nederlanders teveel zout consumeert. Bedrijven zijn op zoek naar mogelijkheden om minder zout, en ook bijvoorbeeld minder suiker en vet, aan hun producten toe te voegen zonder verlies aan smaak of houdbaarheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.