Home

Nieuws 257 x bekeken

Kamp onderzoekt maatregelenpakket tegen arbeidsfraude

Den Haag - Het kabinet gaat onderzoeken of de huidige maatregelen tegen arbeidsfraude voldoende zijn.

Dat blijkt uit een brief van minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) aan de Tweede Kamer. Kamp wil vooral onderzoeken of de huidige maatregelen tegen schijnconstructies voldoende zijn. Met de schijnconstructies worden tewerkstellingsvergunningen voor Roemenen en Bulgaren ontdoken.

Het kabinet zet in de land- en tuinbouw meer maatregelen in om oneerlijke concurrentie op arbeidsvoorwaarden tegen te gaan dan in andere sectoren. De land- en tuinbouw is een van de belangrijkste aandachtsgebieden voor de Inspectieteams van SZW. De teams voeren een landelijk inspectieproject uit naar arbeidsmarktfraude in de land- en tuinbouw, er is een Interventieteam Westland en Interventieteam Champignons actief en het ministerie geeft samen met de betrokken sectoren voorlichting over de wet- en regelgeving als het gaat om arbeid.

Of registreer je om te kunnen reageren.