Home

Nieuws 667 x bekeken

Kakkerlak in bevroren spinazie

Brussel - De Griekse voedselautoriteiten hebben melding gedaan van een klacht door een Griek over een bevroren kakkerlak en een vlinder in een pakje bevroren spinazie uit België.

Dat blijkt uit een melding bij het Europese meldsysteem RASFF. De melding is eind vorige week gedaan. De Griekse autoriteit heeft er geen verdere actie op ondernomen. Er wordt nog gezocht naar verder distributiegegevens van de betrokken fabriek in België. Uit de melding wordt niet duidelijk uit welke fabriek de besmette partij afkomstig is.

België is marktleider in bevroren groente. Het oogst- en verwerkingsproces is gevoelig voor ongedierte, maar daarop vindt controle plaats. In 2010 leidde een aantal vondsten van dode muizen in Belgische diepvriesgroente tot veel ophef in Belgische media.

Of registreer je om te kunnen reageren.