Home

Nieuws 250 x bekeken

Jachtverbod in Noord-Brabant

’s-Hertogenbosch – In Noord-Brabant mag sinds donderdag niet meer worden gejaagd. Het provinciebestuur heeft in verband met het strenge winterweer een algeheel jachtverbod afgekondigd, maakte de provincie bekend.

Het reguliere jachtseizoen is al een week gesloten, maar nu mag ook niet meer worden gejaagd op knobbelzwanen, grauwe ganzen, kolganzen en smienten.

,,We maken een periode met langdurige vorst door en er ligt sneeuw. De beschikbaarheid van voedsel en schuilmogelijkheden voor watervogels zijn daardoor danig beperkt'', aldus gedeputeerde Johan van den Hout.

Brabant is niet de eerste provincie waar de jacht stilligt. Ook Utrecht, Zuid-Holland, Overijssel en Noord-Holland kondigden jachtverboden af. Dat van Overijssel is inmiddels weer ingetrokken. De Partij voor de Dieren wil dat in heel Nederland jagers hun geweer aan de wilgen hangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.