Home

Nieuws 292 x bekeken

Italiaanse boeren willen noodtoestand in verband met winterweer

Rome – De Italiaanse boerenorganisatie CAI heeft de Italiaanse regering gevraagd de noodtoestand af te kondigen in verband met het koude winterweer.

Door strenge vorst en hevige sneeuwval zijn er naar schatting al 10.000-en stuks vee omgekomen door gebrek aan voer en water. Ze vrezen voor het leven van nog eens 2 miljoen varkens en runderen als gevolg van de kou.

De schade in de landbouw in Italië is naar schatting 105 miljoen euro. Een kwart van de groentepercelen is verloren gegaan. Veel wegen in Zuid-Europa zijn door het slechte weer afgesloten waardoor transport van goederen zeer moeizaam is. Hierdoor kunnen groente en fruit, melk, eieren en vlees niet afgevoerd worden.
De voedselprijzen lopen daardoor in Zuid-Europa ook op. Ook in Spanje en Frankrijk zijn problemen door het winterweer. Ook daar liggen de temperaturen ver onder het normale niveau.

Of registreer je om te kunnen reageren.