Home

Nieuws

Groter deel bollentelers wil bedrijf vergroten

Roggel - Van alle bollentelers heeft 19 procent plannen om het bedrijf uit te breiden.

In 2010 wilde 17 procent van de telers het bedrijf vergroten, blijkt uit de jaarlijkse BloembollenScanner van marketingbureau AgriDirect. AgriDirect heeft zo’n 900 telers ondervraagd. Van bollentelers met een areaal van meer dan 15 hectare wil 28 procent uitbreiden. Alleen in 2007 lag dit percentage met 29,2 procent hoger. In 2008 daalde het aandeel telers met uitbreidingsplannen.

AgriDirect stelt dat meer telers willen stoppen met het bedrijf. Van alle telers wil 8 procent het bedrijf stoppen of afbouwen. Dat was 7,3 procent in 2010. Bij bedrijven met meer dan 15 hectare bollen is de trend omgekeerd. Daar wil 1,2 procent afbouwen of stoppen. Dat was 2,5 procent in 2010.

Of registreer je om te kunnen reageren.