Home

Nieuws

'Grondprijzen immuun voor crisis'

Goes – Grondprijzen zijn op dit moment immuun voor de economische crisis. Daarmee is beleggen in grond een heel veilige belegging.

Dat zegt directeur Eric Somsen van ASR op Agri en Aqua-event van ZLTO in Goes. Somsen verwacht dat het belang van beleggers bij het investeren in grond groter zal worden dan het belang van banken. “Beleggers hebben belangstelling voor langjarige solide beleggingen”, aldus Somsen. Hij vindt dat het voor boeren het beste is om ervoor te zorgen dat ze zoveel mogelijk grond in eigen bezit hebben. “Dat is veilig en zeker en goed voor de solvabiliteit van het bedrijf”, aldus Somsen. “Maar het moet wel betaalbaar zijn. Ik denk dat beschikbaarheid van grond uiteindelijk belangrijker is dan bezit van grond. Alleen boeren die in de toekomst kunnen beschikken over meer grond, zullen op termijn kunnen overleven.”

ASR belegt in landbouwgrond en geeft de grond uit in erfpacht aan boeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.