Home

Nieuws 465 x bekeken

Groepskooien in Duitse leghennenhouderij over 13 jaar van de baan


Berlijn – De kleine groepshuisvestingkooien in de Duitse leghennenhouderij moeten over dertien jaar – dat wil zeggen na 2023 – volledig verdwenen zijn. Dat is het compromis dat de deelstaten Rijnland-Palts en Nedersaksen hebben bereikt. De rood-groene regering van Rijnland-Palts heeft zich altijd verzet tegen de groepskooien.


Het landbouwministerie in Berlijn stelde voor om deze huisvesting nog de kans te geven tot 2035 gezien de investeringen die daarin door de leghenhouders daarin zijn gedaan. Voor een dergelijke lange termijn was in de Bondsraad echter geen meerderheid te vinden en daarom kregen de deelstaten Rijnland-Palts en Nedersaksen de opdracht een vergelijk te vinden. Dit voorziet erin dat een verbod op de bedoelde verrijkte kooisystemen in werking treedt per 2021 met een overgangstermijn van twee jaar voor de overschakeling op alternatieve huisvesting van twee jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.