Home

Nieuws 233 x bekeken

Globalgap helpt telers in opkomende gebieden aan contract

Keulen – Voedselveiligheidskeurmerk Globalgap gaat een instapmogelijkheid creëren voor kleine groente- en fruittelers in opkomende gebieden in de wereld.

De organisatie in het Duitse Keulen heeft een lokale set teeltvoorschriften, een zogenaamde GAP (goede agrarische productiemethode) aangekondigd voor telers die op eigen kracht de stap naar het wereldwijde teeltsysteem Globalgap niet kunnen maken. Met een Globalgap-certificaat kunnen deze telers ook gaan leveren aan internationale supermarktketens. Door deze telers gecertificeerde teelt bij te brengen, kan de voedselzekerheid in de toekomst verbeteren.

Voorzitter van Globalgap Nigel Garbutt noemde op een persconferentie in Berlijn vooral telers in Oost-Afrika, maar ook de teelt van fruit voor de diepvriesmarkt in Polen moet hiervan kunnen profiteren. Ook Europese telers zijn dus nog niet allemaal aangesloten bij het systeem voor voedselveiligheid. Verder werk Globalgap aan nieuwe richtlijnen voor watergebruik.

Of registreer je om te kunnen reageren.