Home

Nieuws 535 x bekeken 1 reactie

Glastuinbouw verdeeld over kandidaat bestuur PT

Zoetermeer – Bij de benoeming van een nieuw dagelijks bestuur voor het Productschap Tuinbouw bleek de glastuinbouw verdeeld over een eigen kandidaat. Dat bleek in de bestuursvergadering van maandag.

Ter vergadering stelde FloraHolland-voorzitter Bernard Oosterom voor om LTO Noord Glaskrachtdirecteur Dick Hylkema te benoemen als vertegenwoordiger van de werkgevers in het dagelijks bestuur. Hylkema stemde in, maar op voorwaarde dat er steun was voor zijn kandidatuur.

Tiny Aerts, voorzitter van de vakgroep glastuinbouw bij de ZLTO, sprak die steun aanvankelijk niet uit en wilde liever een ondernemer in het dagelijks bestuur en kandideerde fruitteeltvoorman Johan van Haarlem. Deze stemde aanvankelijk in met zijn kandidatuur, maar om een stemming te voorkomen, trok hij dat zelf weer in. ”Het is tijd dat de glastuinbouw zijn verantwoordelijkheid neemt”, stelde hij. Hylkema noemde hij een prima bestuurder. Voor zijn benoeming bestond dan ook brede steun.

Bij de werknemers werd Bart Bruggeman (CNV) benoemd in het dagelijks bestuur. Hij was al twee keer eerder interim-voorzitter van het PT.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jpk

    pbo-pt snelafschaffen
    overheidstaken bij nvwa onderbrengen
    reclame bij nfo en clubrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.