Home

Nieuws 2761 x bekeken

Franse varkenshouders stoppen vanwege nieuwe welzijnsregels

Parijs – Tussen de 10 en 12 procent van de Franse varkenshouders zal niet investeren om te kunnen voldoen aan de nieuwe welzijnsregels voor zeugen die op 1 januari ingaan in de EU.


”Als dat inderdaad betekent dat die 12 procent er mee stopt, dan zal dat een aardverschuiving voor de hele sector veroorzaken,” denkt voorzitter Jean-Michel Serres van de Fédération nationale porcine (FNP).


De FNP denkt dat vooral in regio’s met minder intensieve veehouderij veel bedrijven het hek zullen sluiten. Serres vreest dat daardoor de sector als geheel met een tekort aan vlees geconfronteerd zal worden. ”Het vertrek van een groot aantal kleinere bedrijven zal maar voor een deel opgevangen worden door bedrijven die wel in vernieuwing en schaalvergroting hebben geïnvesteerd.” De bond van varkenshouders hoopt in april meer inzicht te hebben in de situatie omdat dan de resultaten van een enquête naar de invoering van de nieuwe welzijnsregels bekend moeten zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.