Home

Nieuws 1038 x bekeken 1 reactie

Frankrijk voor rechter om nitraatrichtlijn

Brussel – De Europese Commissie daagt Frankrijk voor het Europese Hof van Justitie in verband met de nitraatmaatregelen van het land.

Frankrijk kan volgens de Europese Commissie onvoldoende garanderen dat de maatregelen die ze treft tegen nitraatvervuiling in het water voldoende is. Ondanks de maatregelen sinds 1991 zijn er in Frankrijk nog steeds geen nitraatgevoelige gebieden aangewezen.
De Europese nitraatrichtlijn moet ervoor zorgen dat water niet meer vervuild wordt met nitraat. Lidstaten moeten daarvoor regio’s aanwijzen die nitraatgevoelig zijn en regels opstellen voor het gebruik van kunstmest en dierlijke mest. Eurocommissaris Janez Potocnik van milieu vindt dat Frankrijk te ruime regels heeft voor het uitrijden van mest. De Commissie heeft Frankrijk hier in oktober al op gewezen, waarna het land toezegde actie te ondernemen. De commissie vindt nu dat Frankrijk dat niet snel genoeg doet.
Frankrijk werd in 2001 en 2007 ook al beboet voor het niet voldoen aan de nitraatrichtlijn. Met name in Bretagne wordt deze richtlijn overschreden.

Eén reactie

  • pieter p

    Er is al heel veel verandert in Bretagne, we zijn al gelimiteerd tot 170kg dierkijk stifstof per ha. Er zijn ook al gebieden tot 140kg.En als de nieuwe regels doorgaan wordt het nog veel minder.

Of registreer je om te kunnen reageren.